Klantbeoordeling 9,2 / 10
Gratis verzending vanaf € 100 (tot 20 kg)
14 Dagen bedenktijd

Buiten spelen is gezond; speeltoestellen kies je zo!

  • Geplaatst op
  • 0
Buiten spelen is gezond; speeltoestellen kies je zo!

Buiten spelen is gezond, dat weet iedereen. Helaas hebben kinderen niet altijd zin om buiten te spelen, door de afleiding van computers en smartphones. Maar ouders zien kinderen liever niet de hele dag op de bank hangen achter scherm. Beweging en buitenlucht is veel beter voor de gezondheid en de mentale ontwikkeling van kinderen (en volwassenen natuurlijk).

Als je een tuin hebt, die groot genoeg is om te spelen, kun je de tuin voorzien van speeltoestellen.  Wat dacht je van een glijbaan, een zandbak of een trampoline? Deze speeltoestellen nemen relatief weinig ruimte in beslag en kinderen zijn er gek op. Zijn ze hier al te oud voor, dan kun je ook denken aan het ophangen van een basketbalnet. Dat kost nauwelijks ruimte en zorgt vaak voor urenlang speelplezier. Wil je een speeltoestel kopen? Lees hier waar je op moet letten.

 

Zandbak

 

Kies een zandbak met een deksel. Je wilt waarschijnlijk niet dat het zand nat wordt door een regenbui. Of erger nog; dat de kat uit de buurt de zandbak aanziet voor kattenbak.  

 

Trampoline

 

Iedere trampoline heeft een maximaal gewicht dat het kan dragen. Kijk dus naar het gewicht van de personen, vooral als er met meerdere personen tegelijk op wordt gesprongen. Ook belangrijk is het type ondergrond waar de trampoline op wordt geplaatst. Zorg dat de trampoline stabiel staat.

 

Loopfietsen, steppen of driewielers

 

Ieder voertuig heeft voordelen en een minimale leeftijd om rekening mee te houden. De loopfiets is geschikt vanaf twee jaar. Het helpt kinderen evenwicht te houden en de grove motoriek te ontwikkelen. Kinderen met een loopfiets hebben later vaak geen zijwieltjes nodig, omdat zij het evenwicht al geoefend hebben. Kindersteppen kunnen al gebruikt worden bij de leeftijd van drie jaar, maar de meeste kinderen durven pas te steppen vanaf de leeftijd van vier jaar. Steppen is heel goed voor de conditie en het leren van balans houden.

 

Basketbalnet

 

Een basketbalnet moet hangen op een hoogte van 10 feet, oftewel 3,048 meter. Het is belangrijk de basketbalplaat goed te bevestigen aan de muur, door gaten te boren en deze te bevestigen met behulp van lange bouten en moeren. Zo weet je zeker dat deze niet losraakt van de muur. Een ideale plek is tegen de gevel van het huis of schuur aan, maar let wel op dat er geen raam in de buurt zit.


Mocht je de speeltoestellen in je tuin nu zat zijn, kan je er altijd voor kiezen een dagje weg te gaan. Voor dagjes uit met korting in Nederland zijn er talloze websites die acties en voordeeluitjes aanbieden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Gratis Verzending

Vanaf € 100 (tot 20 kg)

Tevreden klanten

Klanten beoordelen ons met een 9,2 / 10

Niet goed, geld terug

14 Dagen bedenktijd